Emil Hurezeanu, despre „spovedania” lui Vladimir Putin: „Continuă ofensiva care vizează fragilizarea coerenței Uniunii Europene” 

Data publicării:
putin cu casca - kremlin

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat dezvăluirile președintelui rus Vladimir Putin făcute în cadrul documentarului „Drumul spre casă”.

Acesta a spus că ceea ce trebuie reținut este faptul că liderul de la Kremlin spune lucruri diferite în legătură cu același subiect, chiar și în legătură cu anexarea Crimeei.

Asta spune ceva foarte trist și foarte amenințător despre felul cum acest om își respectă angajamentele și despre felul cum acest om înțelege cuvântul dat, negocierile. Cum te poți baza pe un astfel de partener? Cât de periculos devine un astfel de partener, în poziția lui, cu puterea lui care relativizează în felul acesta foarte cinic și cu sânge rece probleme incredibil de periculoase și de complicate și pentru țara lui, și pentru vecini, și pentru relațiile cu lumea întreagă? Nu știu în ce măsură Putin lămurește ce s-a întâmplat în urmă cu un an între Rusia și Crimeea sau Ucraina, dar în orice caz anunță deja o nouă perioadă sau un curs similar de acum înainte în care felul cum negociază, cum promite, trebuie pus sub semnul îndoielii”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, care a subliniat că singurul lucru care trebuie reținut din discursul președintelui este că a fost instalat armament greu la fața locului.

Ca să evităm prea multe cuvinte: avem armament greu la fața locului! Continuă ofensiva care vizează fragilizarea coerenței Uniunii Europene pe plan strategic și desprinderea verigilor celor mai slabe în interiorul acestui ansamblu”, a declarat Emil Hurezeanu. 

Liderul de la Kremlin a povestit că discuţia din februarie 2014 a avut ca scop iniţial crearea unui plan pentru salvarea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, care fusese nevoit să fugă din cauza protestelor de stradă.

La patru zile după acest moment, soldaţii - care nu purtau însemnele uniformei ruse - au preluat controlul Parlamentului din Crimeea. Peninsula a fost anexată formal la 18 martie 2014, o acţiune nerecunoscută internaţional şi pentru care Rusia încă îndură sancţiuni economice din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri