Emoţiile din spatele unei salvări | Pompierii care l-au scos pe Dănuţ: Ne uitam în jos şi nu-l vedeam

Data actualizării: Data publicării:
pompieri FB

Misiunea de la Balta Sărată a fost un succes pentru salvatori. Timp de 11 ore pompierii au încercat prin diferite metode să ajungă la băieţel. Au luat în final o decizie riscantă: să-l aducă la suprafaţă agăţat de haine cu trei cârlige de fier beton.

Medicii spun că băiatul a avut mult noroc. A căzut în picioare și s-a oprit pe pompa din puț, aflată la 16 metri adancime. A fost descoperit de mama lui după plânset. Pe parcursul misiunii de salvare, pompierii au folosit mai multe tije metalice de tiferite tipuri, cu care au încercat să-l prindă pentru a-l scoate afară. Diamentru îngust al puțului, de doar 30 de centimetri a îngreunat și mai mult misiunea. Spațiul între pereții puțului și copil era insuficient pentru a trece funii ca să-l poată prinde. În cele din urmă au reușit să îl agațe cu trei cârlige de fier beton. A durat însă mai bine de 10 minute pentru a-l trage din puț. Orice mişcare greşită ar fi putut fi fatală, mai ales că pereții fântânii erau neuniformi.

În imaginile filmate din interiorul puţului, se vede cum copilul stă înghesuit în spaţiul strâmt. Din poziţia în care este filmat de camerele pompierilor se vede că nu există loc pentru ca cel mic să fie agăţat de una din tijele cu care au încercat salvatorii să îl scoată.

Rudele şi localnicii au urmărit cu sufletul la gură operaţiunea.

Astăzi, o parte dintre salvatori l-au vizitat pe băieţel la spital. Laurenţiu Rădulescu a stat de vorbă cu ei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ei au vorbit despre cât de dificilă este o astfel de misiune, cât de mare este implicarea emoţională şi cât de mult te marchează o experienţă de acest gen.

Vasile Gaiţă - comandant pompieri Roşiorii de Vede: Diametrul puţului era undeva la 25 – 26 cm. Era exclus din start să intre cineva acolo. Copilul a avut semne vitale din momentul la care am ajuns până la momentul scoaterii din puţ. A avut semne vitale tot timpul, a plâns, a zbierat. A fost dificil că nu se putea coopera cu el, avea 1 an şi opt luni.

Florin Pângă - ISU Alexandria: Am încercat toate variantele ca micuţul să fie în viaţă, ne-am gândit că fiind la acea adâncime de 16 m tuburile erau reci, ar fi fost posibil să intre în şoc hipotermic.

Adrian Dinu - detaşamentul special de salvatori: Presiunea există. Emoţiile au venit asupra noastră era vorba de un copil de nici doi ani de zile, un copil pe care, dacă ne uitam pe gaura puţului, nu îl vedeam, un copil pe care în schimb îl monitorizam cu camerele din dotare, au fost camere foarte aproape de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri