Eugen Nicolăescu: ANI este o instituție de poliție politică

Data publicării:
10112012 20nicolaescu-32887

Întrebat de moderatorea emisiunii, Elena Vijulie, de ce ceipatru miniștri din cabinetul Pontadespre care Agenția Națională de Integritate susține că sunt incompatibili nu au procedat la fel ca fostul ministrul Ioan Nelu Botiș, adică să-și dea demisiaa doua zi, Nicolăescu a spus că aceste cazuri nu sunt similare.

Nu mi se pare că sunt similare cazurile și fac o afirmație: ANI este o instituție de poliție politică. Am o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în anul 2010 ANI s-a adresat Parchetului. După ce le-am arătat documentele că este pe un drum total greșit, procesul s-a încheiat în 2011 cu neînceperea urmăririi penale, de atunci, încă un an de zile, ANI m-a hărțuit. În sensul în care s-a dus la Parchet de nenumărate ori, instanța i-a respins de nenumărate ori, până am ajuns anul acesta la cel mai înalt complet de judecată din România, la completul de nouă judecători”, a spus Nicolăescu.

Totodată, acesta a mai spus că Monica Macovei este de vină pentru crearea acestui „monstru”.

Acest monstru ANI, pe care noi l-am creat în 2005, la presiunea Monicăi Macovei, Uniunea Europeană a fost împilată, așa cum a fost și astă vară, de Monica Macovei. Ea le-a spus că facem o instituție și că o să fie bine. Noi am creat monstrul”, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri