Eurovision 2016: Peste 90 de artiști, inclusiv străini, vor să reprezinte România la Stockholm

Data publicării:
Eurovision-2016-Stockholm-logo

Astăzi, organizatorii Selecției Naționale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională. Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai”, se arată într-un comunicat al TVR.

Numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-au desfășurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise și verificate în prezența unui notar autorizat.

Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20,00, pentru înscrierile expediate în plicuri, și la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail.

„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulți tineri talentați sunt interesați de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuți și iubiți de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar și unul la care fiecare artist aspiră să participe — și că TVR este instituția care le poate oferi această oportunitate”, a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României și producătorul Selecției Naționale.

Următoarea etapă este preselecția pieselor înscrise pentru Selecția Națională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audițiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016, pe 4 martie.

Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Națională, mai informează TVR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri