Examene la medicină promovate cu bani ascunși în cutii de bomboane, bijuterii și favoruri sexuale

Data publicării:
umf craiova

Discuţile dintre studenţii de la Universitatea de Medicină din Craiova, interceptate de anchetatori, arată că sesiunea era un prilej excelent pentru dascăli pentru a-şi îmbogăţi colecţia de bijuterii. Ofereau la schimb studenţilor ajutorul pentru promovarea examenelor.

Procurorii susţin că o profesoară de la la Facultatea de Moaşe pica în mod deliberat studenţii, pentru ca aceştia să-şi cumpere apoi nota de trecere, la reexaminare. Iar tinerii admit că aşa se întâmpla.

Studentă: Din an în an, deci se spune în facultate, se ştie despre doamna, nu trebuie să investighezi prea mult.

Reporter: Câţi bani aţi dat şi cum aţi procedat?

Studentă: Deci suma de 100 de euro, într-un plic, la cabinetul doamnei. Depinde de fiecare, într-un plic, într-o cutie de bomboane de ciocolată, sunt diverse metode.

Cel puţin un examen scris la materia Anestezie-Terapie Intensivă s-a desfăşurat în condiţii greu de imaginat, arată interceptările din acest caz. În schimbul bijuteriilor primite, profesoara a ieşit din sală, astfel că studenţii au putut copia în voie.

Între studenţii de la Medicină ar fi apărut şi nemulţumiri. Unele studente nu ar fi contribuit la mită pentru că şi-ar fi negociat nota de trecere în schimbul unor favoruri sexuale.

Nouă profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova şi secretara unei facultăţi sunt acuzaţi de luare de mită, în acest dosar. La percheziţiile făcute acasă la aceştia, procurorii au găsit patru sute de bijuterii de aur şi peste o sută de mii de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri