Exclusiv. Ambasadorul SUA - primul interviu, la Digi24

Data publicării:
interviu klemm cristina


Cristina Cileacu: Domnule ambasador, din câte aţi aflat despre România şi români, ce credeţi că-i lipseşte ţării mele pentru a deveni o voce mai puternică în cadrul Uniunii Europene?

Hans Klemm: Economia României rămâne una dintre cele mai mici din Europa. România a ieşit din comunism cu doar 26 de ani în urmă şi există încă un mare deficit de convergenţă economică între România şi restul Uniunii Europene. Pentru a avea o voce puternică în UE şi în plan internaţional, trebuie să aibă o economie puternică. 

Cred că obiectivele guvernului actual de a plasa România pe calea unei dezvoltări economice sustenabile, de a crea o administraţie publică integră, ce răspunde nevoilor cetăţenilor şi care este transparentă şi profesionistă, iar apoi de a aprofunda implicarea României în UE, inclusiv printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene, ar putea contribui semnificativ, dacă sunt susţinute pe o perioadă mai lungă de timp, la o creştere puternică a economiei româneşti şi la sporirea prosperităţii ţării, ceea ce-i va asigura României vocea puternică pe care o merită în UE.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri