EXCLUSIV. Primul pompier care a atins copilul scos din puţ a mai salvat un băieţel acum 10 ani

Data actualizării: Data publicării:
pompier salvator

Unul dintre pompierii care au participat la misiunea de salvare a copilului a povestit, în exclusivitate pentru Digi24, cum a decurs întreaga operaţiune din Balta Sărată. Nu era prima misiune, de acest fel pentru salvator. În urmă cu zece ani, tot el a ajutat la salvarea unui băieţel de doi ani, căzut într-o fântână din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov.

Plutonier adjutant Ionel Răducu, ISU Bucureşti-Ilfov: La momentul ajungerii noastre, copilul încă mai plângea şi am început demersurile pentru salvare.

Reporter: La ce v-aţi gandit toate orele alea? V-aţi simţit neputincios?

Ionel Răducu: Ne-am simţit foarte bine. Parcă presimţeam că o să-l scoatem. Am mai participat la o asemenea intervenţie, la Sinteşti. Andrei, dacă vă mai amintiţi, acum câţiva ani. Am avut tot ce ne-a trebuit. Am lucrat concomitent cu buldozerul. Şi la Sinteşti am săpat paralel cu fântâna. Acolo a fost copilul la 10 metri. N-am avut dispozitivele necesare.

Reporter: A fost mai greu aici?

Ionel Răducu: Mai greu în sensul de adâncime, la 16 m, fata de 10 acolo. Trebuia săpat mult mai mult.

Reporter: Aici aţi săpat în paralel? Care erau riscurile?

Ionel Răducu: Riscurile de surpare, mai multe riscuri. De surpare a tuburilor. Deja era un tub în partea de jos putin deplasat. L-am scos destul de greu.

Reporter: Aţi luat în calcul să străpungeţi?

Ionel Răducu: Da, pentru că de-aia lucram în paralel. Unii colegi la partea de sus a puţului şi alţi colegi munceam să facem un tunel din lemn.Un tunel de protecţie a salvatorilor. Pătrundeam şi săpam, eventual să ajungem deasupra copilului să-l scoatem în siguranţă.

Reporter: Când l-aţi scos...

Ionel Răducu: Satisfacţie deosebită.

Reporter: Chiar dumneavoastră l-aţi scos? Cum era?

Ionel Răducu: Umed. Dădea semne să mai plângă, dar nu mai avea putere. Chiar eu am pus primul mâna pe el.

Reporter: V-aţi gândit la familie, la copii?

Ionel Răducu: Pe timpul intervenţiei îţi pui toată încrederea în tine, pentru că tot ce faci să iasă intervenţia bine, să se termine cu bine. Mai mare satisfacţie nu poate fi. Când salvezi o viaţă, asta e totul. Pentru oricine, bănuiesc. Când salvezi o viaţă, ai mare satisfacţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri