Exercițiu NATO de amploare în România

Data publicării:
exercitiu militar cincu

Cel mai mare exerciţiu NATO din acest an va începe în România. Pe 1 iunie, peste 4.000 de militari din garnizoane din opt ţări aliate vor intra în ţară, în cadrul unei mobilizări fără precedent. Convoaiele militare vor intra în ţară prin vama Giurgiu. Poliţia rutieră avertizează că traficul ar putea fi îngreunat spre Bucureşti între orele 09.00- 20.00 Prin acest exerciţiu, NATO testează eficiența Forţei de Reacţie Rapidă.

Comandanţii NATO au dat deja alarma de mobilizare pentru cel mai complex exerciţiu de anul acesta. Este testată viteza de reacţie a peste 4000 de militari din unităţi de elită aflate în Europa. Sunt soldaţi antrenaţi să fie primii care reacţionează în caz de conflict real.

Trupele din linia-ntâi se întâlnesc în România, la Cincu. Soldaţii se adună cu echipamente de luptă, maşini blindate şi armament. Pregătirile deja au început. Trupele de reacţie rapidă sunt conduse anul acesta de Marea Britanie.

„Când ai un soldat polonez care luptă alături de un soldat britanic şi care, la râdul său, luptă alături de un militar lituanian, mesajul foarte puternic”, a spus comandantul trupelor britanice, Mike Elviss,

Marea Britanie, Polonia şi România contribuie cu cei mai mulţi militari la acest exerciţiu. O parte dintre soldaţi vor fi paraşutaţi direct deasupra poligonului Cincu. Militarii români s-au antrenat câteva luni pentru desfăşurarea de forţe de la Cincu. Soldaţii lucrează contratimp. Într-un astfel de exerciţiu, fiecare secundă. Doar este vorba de trupele de reacţie rapidă.

Primul convoi militar va intra în ţară pe 1 iunie la ora 09.00 şi va ajunge la Cincu pe doi iunie în jurul orei 18.00. Maşinile blindate vor circula pe ruta Giurgiu, Bucureşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Valea Oltului, Cincu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri