EXPERIMENT DIGI24. Ce se întâmplă dacă sunați pentru a cere intervenția hingherilor

Data publicării:
cainia maidanezi mediafax 1

Situaţia se schimbă dacă ai o cameră de filmat la vedere. Recent, primarul general al Capitalei a promis că hingherii vor duce zilnic în adăposturi câte 200 de câini fără stăpân. Numai că aici, toate locurile s-au ocupat. Și bucureștenii nu se mai înghesuie să adopte maidanezi.

Lângă Piaţa de flori din Bucureşti, 20 de maidanezi le dau zilnic târcoale sutelor de cumpărători. Reporterii Digi24 au sunat la numărul pus la dispoziţie de Primăria Generală pentru a cere intervenţia hingherilor.

Discuție reporter – dispecerat

Reporter: Am trecut acum pe strada Uranus şi am văzut o haită de aproape 20 de câini.

Dispecer: Zona este înregistrată.

Reporter: Şi veniţi să îi luaţi?

Dispecer: Au sunat mai mulţi cetăţeni.

Reporter: Şi totuşi sunt aici.

Dispecer: Domnul primar a zis că durează un an şi jumătate adunarea tuturor câinilor

Reporter: Poate să dureze şi un an?

Dispecer: Aşa estimăm.

O maşină a Poliţiei Locale, care patrula în zonă, observă echipa Digi24. După 10 minute, apar două maşini ale Autorităţii pentru Protecţia Animalelor.

Hingherii ridică un singur câine, iar pe restul îi lasă tot în stradă. Aceștia spun că au fost chemați de Poliția Locală, care a „dat prin stație”.

Aşadar, telefonul verde ajută mai degrabă, la realizarea unui recensământ al haitelor decât la prinderea lor. Cealaltă soluţie propusă de primar pentru eliberarea străzilor de maidanezi este adopţia animalelor. Primăria Capitalei susţine că în cursul zilei de joi au fost adoptați 72 de câini - 50 de către ONG-uri și 22 de către persoane particulare. La ora filmării reportajului Digi24, un interlocutor a declarat, însă, că era singurul care venise până atunci să adopte un cățel de la adăpostul Pallady.

Cu un asemenea randament, singura soluţie rămasă pentru curăţarea străzilor de câini fără stăpân pare a fi eutanasierea. Mai ales că nimeni din Primăria Generală nu se grăbeşte să construiască noi adăposturi pentru câini. Cele două existente sunt pline, iar reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor nu mai sunt de găsit nici măcar la telefon.

Potrivit statisticilor oficiale, În Bucureşti există 65.000 de câini fără stăpân.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri