Expert român: Franţa are o mare problemă de securitate

Data publicării:
461429572

“Trebuia să nu aibă arme la el. Este aproape incredibil. Un om care este marcat ca fiind un potenţial terorist să poată să se plimbe prin tren, în Europa, cu un Kalaşnikov după el, cu alte arme albe sau de foc mi se pare aproape ridicol. Se pare că francezii vor să confirme, caz după caz, că nu sunt în stare să gestioneze o asemenea situaţie cum este terorismul internaţional”, a spus Hari Bucur-Marcu.

„Trenurile internaţionale, mai ales pe ruta Franţa-Belgia, sunt foarte căutate. Sunt un element de infrastructură esenţial. În momentul în care oricine poate să intre într-un asemenea tren este o mare problemă. Toată infrastructura este pusă sub semnul întrebării în ceea ce priveşte securitatea”, a mai spus expertul român.

Întrebat dacă Franţa are o mare problemă de securitate, expertul a răspuns: „Categoric o are. Se pare că nu găseşte soluţii la asemenea probleme”.

Trei persoane au fost rănite vineri de un individ înarmat într-un tren ce circula între Amsterdam și Paris, dar atacatorul a fost în cele din urmă imobilizat de pasageri și predat poliției.

Identitatea reală a agresorului nu a fost confirmată, dar Ministerul de Interne al Franţei a precizat totuşi că ar putea fi vorba despre un cetăţean marocan, aşa cum presa a relatat deja. Atacatorul susţine că nu are nicio legătură cu islamismul radical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri