Explicaţii pentru un gest dezgustător. Un deputat USR a mâncat din gunoi

Data actualizării: Data publicării:
adrian dohotaru FB

Un deputat USR de Cluj a mâncat sărăţele dintr-o pungă aruncată la gunoi, la Parlament. El şi-a explicat gestul astfel: „Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa”.

adrian dohotaru FB
FOTO_ Facebook Adrian Dohotaru

Adrian Dohotaru, deputat USR de Cluj, povesteşte pe pagina cluj.usr.ro că, la ieşirea din Plen, a fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la coș.

„Când am ieșit din plen, am fost intrigat de cantitatea mare de PET-uri aruncate la coș. Așa că am luat decizia de a nu mai cumpăra PET-uri și să vin cu propriul flacon la lucru (dintr-acela clasic de alergare). Apă îmbuteliată nu îmi iau oricum de mult și mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpăra apă în acest fel. Apoi, am decis să nu mai folosesc vesela de plastic cu care ești servit în parlament, de care sunt pline coșurile în jurul bufetelor, și să mi-o aduc pe cea de acasă.

În coșul de gunoi, era și o pungă cu sărățele pe jumătate plină. Am luat-o din coș și am mâncat sărățelele. Mi-am amintit că la Pata Rât aruncăm în proporție de 50% deșeuri menajare care ar putea fi folosite prin compostare ca îngrășământ pentru ferme, pentru grădini comunitare și familiale pe care le avem deja sau le putem crea pe viitor (de exemplu, livada Palocsay unde USAMV are o porțiune semnificativă). Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar dacă soluțiile la risipă trebuie să fie mai sistemice, nicidecum strict individuale. Dar Parlamentul poate deveni un loc bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje într-un mod simplu, decent, uneori în afara logicii conflictuale Putere vs. Opoziție. Activiștii sunt nevoiți să recurgă la acte mult mai ex-centrice pentru a fi luați în seamă și în acest sens îmi vine exemplul unui ecologist care și-a confecționat un costum transparent în care introduce ambalajele pe care le consumă până când s-a umflat și a devenit de nerecunoscut”, a povestit el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri