Explicaţiile Patriarhiei pentru clădirea pe care o va ridica în Istanbul

Data publicării:
patriarhia romana basilica ro

FOTO: basilica.ro

Un hotel este cu totul altceva faţă de casă pentru pelerini, ţine să sublinieze Biroul de presă al Patriarhiei. Fiind destinat credincioşilor care merg în pelerinaj la lăcaşurile de cult din Istanbul, imobilul care va fi construit nu va avea nivelul de confort al unui hotel. Însă va avea în plus o capelă sau un paraclis.

Comunicatul Patriarhiei atrage atenţia şi asupra faptului că, în 2005, atunci când România şi Turcia au semnat documentele care stau la baza construirii moscheii de la Bucureşti, nu a fost prevăzută şi o clauză de reciprocitate. Abia la insistenţele conducerii Bisericii Ortodoxe Române în acord a fost introdus şi terenul pe care statul turc l-a cedat şi pe care se va construi viitoarea casă pentru pelerini.

Patriarhia explică şi de ce nu va construi acolo o biserică. Pentru că a primit în folosinţă, în anul 2002, de la Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, un lăcaş de cult. Este vorba despre Biserica Sfânta Muceniţă Paraschevi, ctitorită în 1692 de Constin Brâncoveanu.

În finalul comunicatului, Patriarhia spune şi că, deocamdată, nu va începe construcţia casei pentru pelerini de la Istanbul. În acest moment, prioritatea sa este finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri