Explozia de la Chişinău. Mărturiile victimelor - imagini cu puternic impact emoţional 

Data publicării:
raniti

Trei femei care erau atunci în sala de mese încă nu pot povesti ce s-a întâmplat. Sunt internate la Spitalul de Arsuri de la Bucureşti. Unele sunt carne vie pe jumătate de corp.

Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsuri: „Ele două vor fi operate mâine. Excizie- grefare. Se scoate zona arsă, se înlocuieşte cu pielea lor”.

În total, treispezece oameni au ajuns la spital după explozia de sâmbătă. Doi dintre răniţii care au rămas internaţi la Chişinău au fost mutaţi duminică seară la Terapie Intensivă.

Octavian Cirimpei, şeful Secţiei de Leziuni Termice: „Doi pacienţi care prezintă arsuri la 20 de procente, 25 de procente mai corect, din suprafaţa corpului prezintă leziuni grave şi necesită o atenţie de rigoare”.

Mulţi dintre răniţi nu au asigurare medicală. Pentru îngrijiri, inclusiv cele din România, plăteşte Chişinăul.

Ruxanda Glăvan, ministrul Sănătăţii în Republica Moldova: „A fost luată decizia ca toată lumea să fie asigurată din contului Guvernului. Deci nu trebuie să existe griji la capitolul financiar”.

Cele trei femei care au fost aduse în România sunt printre cele mai grav rănite şi sunt tratate la Bucureşti pentru că spitalele noastre au dotări mult mai bune decât cele din Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri