Explozie la Petromidia Năvodari. Ministrul Energiei: „Nu există riscuri suplimentare pentru propagarea altor incidente”

Data publicării:
victor grigorescu ministrul energiei gov.ro

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat la Digi24 că, din informațiile pe care le are în acest moment, nu există riscul altor incidente, în urma exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari. Rețelele de energie care deservesc populația nu au fost afectate, a precizat ministrul.

„Îngrijorarea merge în două direcții - cu privire la starea oamenilor și siguranța instalațiilor. Din primele date pe care le avem - și suntem în contact din primele momente cu Rompetrol - în momentul ăsta nu există riscuri suplimentare pentru propagarea altor incidente. Am discutat și cu cei care operează rețeaua de distribuție a energiei electrice în Dobrogea și din datele pe care le am, nici această rețea nu este acum afectată. A fost mai degrabă vorba de instalații aflate pe teritoriul rafinăriei Rompetrol și nu de instalații care deservesc populația”, a precizat ministrul la Digi24.

„Este un moment în care acțiunile prioritare sunt concentrate pe aceste obective pentru a ne asigura că nu există riscuri suplimentare și că toate instalațiile sunt în siguranță. Așteptăm în perioada următoare mai multe clarificări cu privire la cauzele care au dus la situația de la Petromidia și, sigur, efectele în perioada următoare”, a precizat Victor Grigorescu.

„Din datele preliminare, în momentul ăsta nu există riscuri suplimentare și nici riscuri în privința siguranței instalațiilor sau a rețelelor electrice. Urmărim situația”, a spus ministrul, întrebat dacă există riscuri pentru cetățeni, din cauza unei eventuale poluări a aerului în urma incendiului.

Patru angajaţi ai Rafinăriei Petromidia au suferit arsuri grave după ce un incediu a izbucnit pe platforma petrochimică. Unul dintre ei are arsuri pe 100% din suprafaţa corpului şi şanse foarte mici de supravieţuire. Dacă medicii din Constanţa vor reuşi să-l stabilizeze, acesta urmează să fie transferat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti. Şi ceilalţi răniţi vor fi aduşi în Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri