Explozie Valea Cascadelor/ MS: Prognostic rezervat în cazul bărbatului operat la Floreasca

Data publicării:
ambulanta smurd
Ambulanta SMURD

 

Potrivit MS, la Spitalul de Urgență Floreasca se află internați patru pacienți răniți duminică în explozia urmată de un incendiu de la Valea Cascadelor, doi dintre aceștia pe secția de chirurgie plastică cu arsuri superficiale, stare generală bună și prognostic favorabil.

"Alți doi pacienți sunt internați pe secția de arși. Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care a fost operat ieri (n.r. - duminică) în regim de urgență, va fi consultat astăzi bronhoscopic pentru a stabili gradul de afectare a căilor aeriene superioare. În ciuda tratamentului administrat, starea generală este gravă, iar prognosticul rezervat. Femeia în vârstă de 64 de ani urmează să fie transferată pe secția de chirurgie plastică, având o evoluție bună față de ziua de ieri", precizează MS.

La Spitalul de Arși au rămas internați 3 pacienți - victime ale exploziei de duminică: o femeie în vârstă de 83 de ani, cu arsuri pe 5% din suprafață corporală, evoluție bună, internată pe secția de arsuri; un bărbat în vârstă de 72 de ani, cu arsuri de gradul I, gradul II a și II b pe 18 - 20% suprafață corporală, intubat și ventilat mecanic, internat în reanimare, care are o evoluție staționară, și un alt bărbat de 54 de ani, cu arsuri de gradul II a și II b pe 12% suprafață corporală, intubat și ventilat mecanic, internat în reanimare, cu evoluție staționară lent favorabilă, arată reprezentanții ministerului.

MS precizează că datele sunt conform informațiilor primite la ora 12,00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri