Faleza din Eforie Nord s-a surpat în timpul lucrărilor de consolidare

Data publicării:
faleza 2

Faleza din Eforie Nord s-a surpat pe o distanţă de 50 de metri. Tone de pământ căzute de la o înălţime de zece metri au ajuns pe plajă, deşi în zona respectivă se fac lucrări de consolidare.

„În partea de sus, de promenadă, este proiectul Primăriei Eforie, iar ceva mai jos, Apele Române se ocupă de consolidarea falezei. Aceste două lucrări nu au reuşit să stopeze surparea pe care o puteţi vedea, pentru că în ultima perioadă a plouat foarte mult, a nins, iar solul de aici este foarte moale”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa.

„Cade faleza, se închide podul şi noi tragem ponoasele, ne mişcăm cum ne mişcăm. Vrem turişti şi nu avem locuri de parcare, n-avem locuri de plajă...”, spune un localnic.

Reprezentanţii Apelor Române spun că primăria ar fi de vină, pentru că partea sa de faleză nu a fost bine conservată.

Au decopertat în toamna anului trecut zona de ciment, iar stratul respectiv de pământ nu a făcut decât să se îmbibe cu apă”, susține Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al Apelor Române.

Reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că malul surpat va fi refăcut în cel mai scurt timp.

Totul se monitorizează în acest moment şi se fac ridicări topografice în zonă pentru a fi prezentate proiectantului în vederea întocmirii unei documentaţii tehnice de intervenţie”, spune Cecilia Creţu, reprezentant al Primăriei Eforie.

Lucrările de consolidare a promenadei din Eforie Nord au început în primăvara anului trecut, au fost oprite pe perioada sezonului estival şi reluate în toamnă pentru a fi din nou oprite la venirea iernii.

Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene şi are ca termen de finalizare luna mai a acestui an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri