Familia Regală a plecat într-o călătorie simbolică, la Sinaia, cu trenul

Data publicării:
Principesa-Margareta-Principele-Radu-Tren-Regal-1decembrie-2013

Gara Băneasa a prins din nou viaţă, în această dimineaţă. Trenul Regal a pornit spre Sinaia, iar în vagonul-sufragerie au urcat Principesa Margareta, Principele Radu, Principele Nicolae şi Principesa Maria, fiica cea mai mică a Regelui Mihai.

„Astăzi e o călătorie simbolică, este în onoarea regelui Ferdinand şi a Reginei Maria în ziua Marii Uniri”, a spus Alteţa Sa Regală Principesa Margareta.

Printre cei 40 de pasageri care au pornit în călătoria regală sunt Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, dar şi diplomaţi.

„Cred că, din punct de vedere personal, eu care vin dintr-o ţară monarhică, este prilejul pentru a întări relaţiile pentru ambele familii”, a declarat Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Spaniei în România.

Invitaţi în această călătorie au fost, de asemenea, beneficiari ai Fundaţiei Principesa Margareta.

„Prima dată merg cu trenul, şi este o ocazie superbă de a merge cu trenul regal”, a spus Darius Mitoiu.

Mi s-a părut interesant că este păstrat la Mogoşoaia trenul, într-un regim special, şi de aceea a rezistat atâta vreme, în starea bună în care cred că se află şi mi se pare interesant să văd pielea de Cordoba, cristalele de Boehma, lămpile care sunt de Murano şi, mă rog, tot ambientul”, a adăugat Elena Marinescu.

Trenul rămâne două zile la Sinaia, unde poate fi vizat. Luni, va porni din nou la drum, într-o călătorie simbolică dedicată Zilei Naţionale. Va face patru opriri, la Ploieşti, Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri