Familiile victimelor din Colectiv vor primi un ajutor lunar de 7.500 de euro

Data publicării:
sorin cimpenu face declaratii de presa la guvern
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: Gov.ro

Sorin Cîmpeanu, premierul interimar / FOTO: gov.ro 

ACTUALIZARE 10.55. Familiile victimelor din Colectiv vor primi ca ajutor de urgenţă suma de 7.500 de euro lunar (câte 200 de euro timp de 30 de zile), la care se adaugă 1500 euro pentru cheltuieli de transport, a anunţat Sorin Câmpeanu, premierul interimar.

În momentul de faţă, 30 de victime sunt internate în spitale din străinătate.

„Plata acestor sume urmează a se face în maxim 5 zile de la primirea solicitării. Au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor internaţi în străinătate, după cum au fost înregistrate solicitări şi din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt actualmente internaţi în spitalele din ţară. Pentru aceştia se acordă un sprijin, tot cu titlu de ajutor de urgenţă, în valoare de 6000 de lei pe lună, deci 200 lei pe zi pentru cheltuieli de cazare, masă şi alte cheltuieli. Sigur, aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, se acordă începând cu ziua în care au fost spitalizaţi şi se acordă în funcţie de numărul de zile de spitalizare, indiferent de perioada de spitalizare. Am avut solicitări din partea familiilor pacienţilor pentru a acorda acest sprijin, este posibil să acordăm acest sprijin din Fondul de rezervă al Guvernului, sumele disponibile vi le-am precizat, este vorba de 1,145 miliarde de lei, deci peste 250 milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară şi nu sunt niciun fel de emoţii pe acest palier, şi există şi dorinţa de sprijin”, a declarat premierul interimar.


La sfârşitul săptămânii trecute, premierul interimar a anunţat că vor fi decontate integral costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate, iar pentru aparţinătorii care îi însoţesc vor fi plătite cheltuielile de transport, cazare şi masă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri