Fără canalizare, gaz şi drumuri asfaltate, locuitorii cartierului Burdujeni din Suceava cer de ani de zile transformarea zonei în comună

Data publicării:
burdujeni

Un cartier din municipiul Suceava ar putea deveni comună, la cererea locuitorilor. Oamenii din Burdujeni se plâng că trebuie să plătească taxe de oraş, dar condiţiile de viaţă sunt ca la ţară. Ei cer deja de mai mulţi ani organizarea unui referendum în acest sens.

Foto: Google Street View

Locuitorii din Burdujeni-sat merg marţi dimineaţă la Prefectura Sucevei pentru a-i aduce la cunoştinţă edilului problemele cu care se confruntă. Nu au canalizare şi gaz metan, iar străzile sunt neasfaltate. Din acest motiv, nici un medic de familie nu şi-a deschis cabinet în zonă, iar singura şcoală din cartier, unde învaţă peste 300 de elevi, nu are asistent medical.

Oamenii speră să obţină suficiente semnături de la vecinii lor, aşa încât cartierul Burdujeni-sat să devină comună de sine stătătoare.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, spune că pentru organizarea unui referendum este necesară, înainte de toate, iniţierea unui proiect de hotărâre în Consiliul Local. Dacă iniţiativa va trece de votul consilierilor, va fi organizat şi referendumul.

Sucevenii din Burdujeni-sat au mai cerut transformarea cartierului în comună şi în alţi ani, însă au fost refuzaţi. Ei consideră că, dacă s-ar administra separat de oraşul Suceava, ar avea condiţii de trai mai civilizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri