Fără petrecere de Revelion în Piaţa Constituţiei. Primăria dirijează banii spre RADET

Data publicării:
revelion-piata-constitutiei-bucuresti-agerpres14.10.2015

După trei nopţi în care temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, caloriferele din cele 1.200.000 de locuinţe racordate la RADET au început încet, încet să se încălzească. Temperatura apei din calorifere a fost însă destul de scăzută.

Valentin Viţalariu, directorul general al RADET: „Dacă noi vă livrăm la 40 de grade, vă daţi seama, că la dumneavoastră în calorifer ajunge mult mai puţin. Cei care stau pe sud este posibil să aibă de 20 de grade, cei care stau pe nord este posibil să aibe 16-18 grade. Depinde, vă spun că dacă este un apartament neizolat, este turnat din beton...”

Iniţial, furnizarea căldurii în această iarnă în Capitală a fost pusă sub semnul întrebării din cauza datoriilor uriaşe pe care RADET le are de ani de zile la furnizorul de agent termic. Zilele acestea, cele două regii au ajuns la o înţelegere.

Marcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN: „Am stabilit priorităţile de plată în perioada următoare, până la sfârşitul anului, de aşa manieră încât să avem şi noi speranţa că vom beneficia de aceste sume, sume care nu merg nicăieri decât în contul principalilor furnizori de gaze”.

Ca să facă rost de o parte din suma datorată de RADET ELCEN-ului, Primăria Capitalei este nevoită să recurgă la o rectificare bugetară destul de dură. De exemplu, banii de de la organizarea Revelionului 2016 din Piaţa Constituţiei vor fi tăiaţi în totalitate.

Ştefănel Dan Marin, primarul general interimar al Capitalei: „Proiectul de rectificare va fi urcat pe site pentru dezbatere publica. Nu e uşor să tai de la unele instituţii nobile cum ar fi cultura, şi vorbesc aici de Revelionul din Piaţa Constituţiei. În niciun caz anul acesta acest eveniment nu va fi susţinut din banii primăriei. Adică undeva la 2 milioane - 2,5 milioane lei noi”.

În afară de cele 50 de milioane de lei pe care municipalitatea le obţine în urma rectificării bugetare, primarul general se mai bazează şi pe ajutorul de încălzire din partea Guvernului, în valoare de 300 de milioane de euro.

Ştefănel Dan Marin, primarul general interimar al Capitalei: „Suma solicitată ca şi ajutor de căldură care este justificată până la cel mai mic leuţ prin deconturi foarte bine structurate este de 300 de milioae de lei noi. Noi vă spunem suma solicitata pentru ca ELCEN-ul să îşi poată plăti parte din datorii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri