Feribot pentru Canada, construit la Galați

Data publicării:
feribot galati - captura tv - 15 iulie 2015

Transportul maritim canadian, modernizat de români. La Galaţi a fost construit şi lansat la apă un feribot care va deveni esenţial pentru transportul dintr-o provincie din Canada. Vasul va asigura transportul localnicilor şi turiştilor între o insulă şi continent. Este cea de-a doua lansare la apă a unui vas la şantierul din Galaţi în ultima lună.

Feribotul botezat „Legionarul” are o lungime de 80 de metri şi va asigura transportul persoanelor şi autovehiculelor între Insula Bell şi oraşul Portugal Cove aflat pe coasta de est a Canadei.

Nava poate transporta 200 de pasageri şi 65 de autovehicule şi se estimează că peste 500.000 de mii de persoane vor călători anual cu vasul. Acesta este cel de-al doilea feribot pe care şantierul naval din Galaţi îl trimite în Canada.

Şantierul a fost ales de guvernul canadian să construiască cele două nave datorită costurilor mici de producţie, care însă nu au fost făcute publice.

La construcţia feribotului s-a lucrat peste un an. Şantierul Naval din Galaţi are acum în lucru alte nave şi remorchere, iar următoarea lansare va fi chiar săptămâna viitoare. În urmă cu trei săptămâni, o altă navă a fost lansată la apă: ambarcaţiunea se ocupă de aprovizionarea platformelor de foraj marin şi a fost construită pentru un armator din Nigeria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri