Festival de artă urbană, la Braşov

Data publicării:
bohemian square

Bohemian Square, unul dintre cele mai mari festivaluri de artă urbană din România, a adus în Piaţa Sfatului din Braşov pictori, fotografi, graficieni, arhitecţi şi designeri. Atracţia zilei a fost un autobuz al regiei locale de transport, care a fost pictat de artişti.

FOTO: facebook.com/bohemiansquare

"Folosesc aşa, culori mai power-flower, să fie mai pozitive, într-o direcţie OK şi să fie o chestie cromatică care se plimbă plin oraş, asta mă încântă", a spus Alex Baciu, artist stradal.

"E senzaţional, pentru că se transformă un autobuz pe care-l iau zilnic, îl folosesc zilnic, şi-l transformă în artă", spune un braşovean.

"Abia aştept să iau autobuzul ăsta", spune alt localnic.

FOTO: facebook.com/bohemiansquare

Mulţi curioşi s-au adunat şi la cortul în care s-au decorat căsuţe din lemn.

„Acoperişul vreau să-l pictez cu maro şi pereţii cu verde”, spune un copil.

„Este căsuţă pentru păsărele şi aş vrea să ţin un papagal”, a spus un alt băiat.

„Am considerat că va fi interesantă aceată idee pentru a promova gândirea arhitecturală în primul rând a copiilor”, a fost de părere Biborka Bartha, coordonatorare a workshopului.

Localnicii şi turiştii au fost invitaţi de artişti să participe la ateliere de creaţie sau au fost antrenaţi în jocuri.

FOTO: facebook.com/bohemiansquare

„Noi facem design, expunem design, vindem design, producesm design, totul românesc. Mergem foarte mult pe materiale naturale, tocmai asta e o parte a filosofiei noastre, să fie lucrurile sustenabile”, a afirmat Mihnea Ghilduş, arhitect.

Ana Maria Băncilă este coordonatorul unui joc de evadare. „Avem un cort care este alcătuit din cele cinci elemente care alcătuiesc Universul. Trebuie să găsiţi indiciile ca să reuşiţi să evadaţi din cort”, explică ea.

Seara s-a încheiat cu o proiecţie DigiFilm a documentarului „Palate englezeşti - istorie a arhitecturii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri