Fetiță din Sibiu, împinsă de un coleg de pe trambulină. Cine este vinovat?

Data publicării:
sib

Tatăl fetei de 10 ani priveşte înmărmurit imaginile în care se vede clar cum fiica lui cade de pe trambulina de cinci metri şi se izbeşte de pardoseala de beton.

„Ea s-a dus să sară, n-a mai vrut să sară și cel din spate a împins-o. Și ea când s-a întors pe balustradă a venit mai în spate și atunci a căzut pe bordură, n-a căzut în apă”, spune Marin Dincă, tatăl fetiței.

În secunda următoare, băiatul care a împins-o a sărit în apă ca să ajungă mai repede la ea. Niciun adult nu era în preajmă.

„Doctorul care trebuie să fie în cabinet, să fie în permanență, nu era”, mai spune tatăl fetei.

Abia atunci când copiii au strigat după ajutor, antrenoarea de înot a văzut ce s-a întâmplat. Ea a chemat ambulanţa care a dus-o fata la spital.

Diagnosticul a fost de politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură col femural drept, triplă fractură de bazin şi fractură de mandibulă”, declară dr. Alina Cozac, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Sibiu.

Părinţii spun că fata era înscrisă la cursul de înot, nu la cel de sărituri. Profesoara i-ar fi lăsat însă pe copii să urce pe trambuline înainte să le dea drumul acasă. Fără să-i supravegheze.

Table ruginite, nu ştiu cum de nu se taie, trepte lipsă, balustradele... ălea nu sunt pentru copii, sunt pentru adulţi. Normal că orice copil poate să cadă pe sub aia şi nu se iau măsuri”, adaugă Marin Dincă.

Am înţeles că şi un profesor a alunecat pe scări”, susține Loredana Dincă, mama fetei.

Părinţii fetei de 10 ani sunt hotărâţi să depună plângere penală. Profesoara de înot nu a vrut să comenteze incidentul, dar şefii clubului sportiv au început o anchetă internă.

Faptul că băiatul acela a împins fetița a fost o chestie de moment. Copiii făceau parte din grupele de performanță. Nu erau nici inițieri, nici începători. Deci erau copii cu experiență”, afirmă Dan Mogoş, purtător de cuvânt al CSM Sibiu.

Nicio explicaţie nu poate alina supărarea părinţilor care vor să-şi retragă copiii de la înot.

„Mi-e teamă. Asta e ultima zi când o mai aduc aici, n-o mai aduc”, a spus unul dintre părinți.

Nu este primul scandal petrecut la bazinul Olimpia din Sibiu. În urmă cu şase ani, o altă fetiţă de 10 ani s-a înecat. La acel moment, lipseau şi supraveghetoril şi medicul de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri