Firmele din clădiri cu bulină, somate să-și închidă activitatea

Data publicării:
bloc bulina rosie risc seismic digi24 august 2015


Comunicatul Primăriei Capitalei:

„Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au demarat ieri, 26 noiembrie, acţiunea de notificare a tuturor utilizatorilor spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situate în imobile expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public.

Astfel, până astăzi, utilizatorii unui număr de 162 imobile încadrate în clasa I risc seismic au fost notificaţi ca în termen de 24 de ore de la primirea somaţiei, să-şi înceteze activitatea, în caz contrar aceştia vor fi sancţionaţi de cu amenzi de la 50.000 lei la 70.000 lei.

De asemenea, reprezentanţii Municipalităţii au solicitat primăriilor sectoarelor 1 - 6 să dispună interzicerea emiterii autorizaţiilor de funcţionare şi retragerea celor în vigoare, pentru agenţii economici care desfăşoară activităţi permanente şi/sau temporare, care implică aglomerări de persoane în spaţii situate în construcţii expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic.

Acţiunea se desfăşoară în scopul respectării prevederilor Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,

Lista clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I risc seismic a fost actualizată la data de 25.11.2015 şi poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (www.pmb.ro).

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti vor continua acţiunile de notificare, conform legislaţiei în vigoare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri