Florin Piersic împlineşte 80 de ani

Data publicării:
12651165 1004264092967142 8292692087330397150 n

Împlinesc de 4 ori 20 de ani şi să vă fie ruşine că tot timpul îmi spuneţi La mulţi ani! Unde vreţi să mă duc, să împlinesc 92 şi atunci o să veniţi şi eu hai noroc, bună ziua! Se poate mă? Se poate voi în gluma asta să credeţi că eu am 80 de ani?” spune Florin Piersic.

Florin Piersic voia să devină medic veterinar ca tatăl său, dar planurile s-au schimbat după ce, în liceu, la serbarea de sfârşit de an, a recitat "Nebuna" de George Coşbuc. În cei peste 50 de ani de carieră, Florin Piersic a interpreat roluri legendare.

„Nu se poate spune decât o impresie nemaipomenită faţă de acest titan al artei româneşti. Mintea îţi cade în genunchi când vezi aşa oameni!” zice un fan.

„Plin de viaţă şi o valoare inestimabilă. Un actor cu o experienţă covârşitoare, un om care, de fiecare dată când îl vezi, îţi trezeşte în suflet şi în inimă bucurie,” adaugă un alt spectator.

În semn de apreciere, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a oferit titlului onorific "Artist al Poporului". Astăzi, maestrul Florin Piersic îşi va sărbători ziua de naştere pe scena Operei Naţionale Române din Cluj.

Eu socotesc că mă cheamă Florin Piersic dintr-un singur motiv. Din cauză că dumneavoastră, publicul, m-aţi făcut astă. M-aţi făcut Florin Piersic, m-aţi făcut actorul Piersic!!! O sărutare, pe inimă!” mai spune Florin Piersic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri