Fost primar reținut într-un dosar de furturi din locuințe

Data actualizării: Data publicării:
CATUSE 2 20

Trei persoane, între care un fost primar, au fost reținute, miercuri după-amiază, într-un dosar de furturi din locuințe în care polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat mai multe percheziții, scrie Agerpres.

CATUSE 2 20
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, două dintre cele trei persoane reținute sunt acuzate de complicitate la furt calificat și tăinuire, iar o alta este acuzată de furt calificat.

Surse judiciare au declarat că între cei doi acuzați de complicitate se află și fostul primar al orașului Plopeni, Octavian Zaharia, acesta fiind cel care culegea informațiile și oferea pontul pentru spargerea locuințelor.

De asemenea, Zaharia îi însoțea pe hoți la furat, ducându-i pe aceștia cu mașina la adresele vizate și aducându-i înapoi cu bunurile furate, au adăugat sursele citate. În plus, fostul primar i-ar fi ajutat chiar și la vinderea respectivelor bunuri, susțin sursele citate.

Cele trei persoane vor fi prezentate Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat, miercuri dimineață, șase percheziții în orașele Plopeni și Băicoi și în localitatea Păulești la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi săvârșit, începând cu luna iunie a anului în curs, patru furturi din locuințe aflate pe raza localităților Păulești și Plopeni.

„Erau vizate case locuite temporar sau în curs de amenajare, de unde bănuiții ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice și produse electronice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

La domiciliile celor bănuiți în cauză au fost identificate atât bunuri provenite din cele patru furturi din locuințe, cât și obiecte ce par a fi provenite din săvârșirea altor infracțiuni similare, respectiv nouă televizoare, două centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormașini, autofiletante etc) și obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri etc).

Anchetatorii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele respective fiind audiate la sediul Poliției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri