Fostul șef al CNADNR, pus sub acuzare de procurorii DNA. Trebuie să plătească o cauțiune de 300.000 de lei

Data publicării:
NARCIS NEAGA captura-1

 

Actualizare 23.30. Procurorii DNA au luat, în cazul lui Narcis Neaga, măsura controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile. Valoarea cauțiunii a fost stabilită la 300.000 lei.

Narcis Neaga are la dispoziție 10 zile pentru a depune cauțiunea. În caz contrar, procurorii pot cere înlocuirea controlului judiciar cu o măsură mai gravă.  


Actualizare 22.04. Narcis Neaga a plecat de la sediul DNA, după mai bine de cinci ore de audieri.


Actualizare 18:00. Narcis Neaga a fost pus sub acuzare de procurorii DNA. Fostul director al Companiei Naționale de Drumuri este audiat în acest moment de procurorii anticorupție.

Un document intrat în posesia Digi24 arată că DNA anchetează nu numai porţiunea din lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închisă după ce a luat-o la vale. Toate tronsoanele sunt verificate de procurori. Ei verifică procedurile de achiziţie organizate de CNADNR şi felul în care s-au derulat contractele.

Pentru fiecare lot a existat un câştigător: Strabag pentru primul, asocierea dintre SC Straco Grup SRL - Studio Corona SRL şi Civil Engineering pentru al doilea, italienii de la Impregilio pentru cel de-al treilea lot, iar al patrulea a fost adjudecat de asocierea Euroconstruct Trading 98 şi Astalrom.

Pentru toate acestea, DNA a început urmărirea penală. Acuzaţiile sunt şi pentru constructori, şi pentru CNADNR. Vorbim despre abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie au început în 2011, iar totul ar fi trebuit să fie gata acum doi ani şi jumătate. După negocieri, s-a stabilit un nou termen de predare a autostrăzii, 31 decembrie 2015. Dar nici acesta nu va fi respectat.

Pentru construirea acestei autostrăzi, Uniunea Europeană a alocat României 510 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Bani pe care România ar putea fi obligată să îi dea înapoi pentru că autostrada nu a fost gata la timp.

Citiți și: DNA anchetează toate contractele de la autostrada Sibiu - Orăștie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri