FOTO. Alertă falsă cu bombă. Paznicul clădirii a sunat la 112

Data publicării:
bomba voda

ACTUALIZARE 20.59: Compania Globarworth a precizat că clădirea a fost evacuată de autorități în urma unei alerte falsă cu bombă în urma unui apel la 112. 

„Globalworth confirmă că incidentul de astăzi a fost o alertă falsă cu bombă în urma unui telefon la 112. Autoritățile au reținut un suspect care este în momentul de față investigat. Ne cerem scuze tuturor clienților și chiriașilor din clădirea noastră pentru inconveniențele cauzate de evacuare. Aceasta a fost dispusă de autorități în concordanță cu procedurile specifice circumstanțelor, fără precedent de altfel pentru o clădire de birouri din România. Ne exprimăm sincer regretul că unii oameni recurg la astfel de metode și că mulți alți oameni au de suferit în urma unor astfel de acțiuni iresponsabile”, a transmis compania.

ACTUALIZARE 17.13. Cel care a sunat la 112 a fost chiar paznicul clăririi.

Acesta a făcut apelul de pe o cartelă prepaid. 

Bărbatul este acum audiat la poliție. El a recunoscut că a vrut să facă o glumă.

ACTUALIZARE 16:00 Alerta a fost falsă. 

Alerta cu bombă de la o clădire de birouri din nordul Capitalei a fost ridicată în urmă cu câteva secunde. Toţi angajaţii din imobilul cu 26 de etaje care fuseseră evacuaţi sunt lăsaţi acum să intre în clădire. Pirotehniştii sunt în continuare acolo. Un suspect, despre care se presupune că a dat alarma la 112, a fost deja dus la audieri.

ACTUALIZARE 15.20. Punctul de vedere al companiei Globalworth:

„Confirmăm că Globalworth Tower, clădirea noastră, a fost evacuată ca urmare a unei alerte telefonice la 112. Toată lumea este în siguranță. O investigație este în curs de desfășurare, conform procedurilor specifice în aceste situații”.

ACTUALIZARE 14.45. Un suspect a fost dus la audieri la poliţie. Poliţiştii vor să afle dacă acest bărbat a sunat la 112.

Operaţiunile continuă, chiar dacă se va constata că este alarmă falsă.


Este vorba despre un complex de birouri, Floreasca 1, o clădire cu 26 de etaje. Clădirea a fost evacuată.

O persoană a sunat la 112 şi a făcut acest anunţ. Nu sunt date privind existenţa vreunui colet suspect.

alerta bomba floreasca 1 5
alerta bomba floreasca 1 5

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat că după primirea apelului la 112 s-a aplicat procedura standard. Au fost evacuate persoanele din incintă şi din apropierea clădirii.

Angajaţii de la serviciul pirotehnic au intervenit, sesizarea nu s-a concretizat, a declarat Georgian Drăgan.

Dacă va fi vorba despre o falsă alertă, persoana care a apelat 112 va fi sancţionată conform legii, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Clădirea Globalworth Tower (anterior a purtat numele Bucharest One) -Floreasca

Proiectul e dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth Real Estate fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Potrivit raportului companiei Globalworth din 2016, clădirea apare cu numele Globalworth Tower, după ce numele folosit până recent era de Bucharest One.

Clădirea a fost finalizată la începutul anului 2016

Este cea de-a doua cea mai înaltă clădire din București și este amplasată în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Are o înălțime de 120 metri, cu 26 de etaje supraterane și 3 etaje de parcare subterană

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de aprox. 54.000 de metri pătraţi.

Valoarea estimată a clădirii este de 155.1 de milioane de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri