FOTO. Câinii de serviciu ai Jandarmeriei au propriile vehicule de transport

Data publicării:
caine

Primul vehicul al Jandarmeriei Române special destinat transportului câinilor de serviciu a fost conceput de inginerii locotenent colonel Cristian Streza și locotenent Raul Baba. 

jandarmeria caini 2
jandarmeria caini 2

Galerie FOTO: Facebook Jandarmeria Română

Vehiculul a fost conceput special pentru nevoile echipajelor de conductori câini ai Jandarmeriei Române și are dotări specifice, unice la nivelul vehiculelor de acest gen din Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit Jandarmeriei, vehiculul poate transporta șase câini de talie mare și este prevăzut cu spații destinate depozitării materialelor de intervenție folosite la misiuni. Habitaclul este construit dintr-un material ignifug, dar și bun izolator, iar cuștile câinilor sunt fabricate din inox, fără muchii ascuțite.

Ca dotări, vehiculul este prevăzut cu climă, ventilatoare de plafon cu acționare independentă și flux de aer continuu, iluminare cu becuri tip LED, capacitate de alimentare cu energie electrică în timpul deplasării de la autovehiculului care tractează iar în staționare, cu ajutorul generatorului de 3.000 W putere și autonomie de 7 ore.

Pe baza acestui proiect și a perioadei de urmărire în exploatare a vehiculului, se urmărește achiziția, în măsura posibilităților, a unui astfel de mijloc de transport în fiecare județ al țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri