FOTO. Distrugătorul USS Ross a ajuns în Portul Constanţa

Data publicării:
USS Ross 3 1

 

USS Ross - FOTO Fortele Navale Americane din Europa si Africa

Înainte de antrenamente, câţiva militari au avut parte de o surpriză plăcută: după luni de zile în misiune, şi-au revăzut familiile, care au venit special în România.  

USS Ross acostează pentru a doua oară în Portul Constanţa, după ce a mai fost în România în septembrie 2014.

Distrugătorul american a fost botezat după o legendă a armatei Statelor Unite, căpitanul Donald Ross. El a primit medalie de onoare pentru eroismul de care a dat dovadă în timpul atacului japonezilor de la Pearl Harbor, care a determinat Statele Unite să intre în Al Doilea Război Mondial.

În Portul militar Constanţa a acostat vineri şi dragorul Maritim SHKVAL, potrivit Statului Major al Forţelor Navale.

Escala navelor străine în portul Constanţa va fi de scurtă durată, acestea urmând să iasă pe mare, luni, împreună cu navele militare româneşti, pentru a realiza exerciţii comune şi trageri de luptă. Vor fi exersate proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză, potrivit sursei citate.

USS Ross - FOTO Fortele Navale Americane din Europa si Africa

Pe mare, vor fi executate exerciţii de interdicţie maritimă, de căutare şi descoperire submarine, proceduri de identificare şi urmărire ţinte aeriene, exerciţii de luptă împotriva minelor marine (MCM), exerciţii de luptă la suprafaţă şi trageri de luptă pe mare, exerciţii de remorcare a unei nave avariate.

USS Ross - FOTO Fortele Navale Americane din Europa si Africa

Exerciţiul multinaţional "Trident Poseidon 2015" este secvenţa navală a Exerciţiului "Romanian Trident 2015", care este condus de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.

SUA isi reafirma angajamentul fata de parteneriatul romano-american si apararea aliatilor NATO. Purtatorul de rachete...

Posted by U.S. Embassy Bucharest on 23 Mai 2015

"Trident Poseidon 2015" este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române şi are loc în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.  

USS Ross - FOTO Fortele Navale Americane din Europa si Africa


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri