FOTO. Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu vicepreședintele SUA

Data publicării:
iohannis biden presidency

Fotografii: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă, de vicepreședintele SUA, Joe Biden. Pe agenda de discuții a fost în primul rând parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden în România în luna noiembrie. Pe de altă parte, vicepreședintele american s-a declarat mulțumit de felul în care se desfășoară lupta împotriva corupției în România.

În această seară, şeful statului şi soţia sa, Carmen, participă și la recepția tradițională oferită de președintele american Barack Obama, la ONU.

M-am întâlnit azi, la Casa Albă, cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. L-am reasigurat că România este un aliat ferm și predictibil. Domnul vicepreședinte a apreciat statutul țării noastre de furnizor de securitate și de participant activ la extinderea democrației în vecinătatea noastră estică. Am discutat și despre consolidarea Parteneriatului Strategic, îndeosebi dimensiunea economică. Joe Biden a confirmat interesul Statelor Unite în mod deosebit față de cooperarea în domeniul energetic, de cercetare și dezvoltare și IT. Nu în ultimul rând, l-am asigurat pe vicepreședintele SUA că povestea de succes a României în lupta împotriva corupției va continua. L-am invitat pe domnul Biden la București, la mini-summitul regional din 4 noiembrie, care îi va reuni pe șefii de stat și de guvern din Europa Centrală și de Est”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook după întâlnirea de la Casa Albă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri