FOTO | Un SUV Toyota RAV4 „clonat”, depistat la frontieră

Data actualizării: Data publicării:
1510044584438-1596-S4

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad (Timişoara) au depistat un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, care intenţiona sa introducă în România un SUV marca Toyota RAV 4, „clonat” după alt vehicul, aflat în circulaţie în Spania.

151004458575-1594-S4
151004458575-1594-S4

Marți, în jurul orei 13:30, în punctul de trecere, s-a prezentat pentru a intra în România un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota RAV 4, înmatriculat în Spania.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare, document care avea însemnele autorităţilor spaniole.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul din punctul de frontiera are aceleaşi elemente de identificare cu un alt autoturism care se află în circulaţie Spania, în posesia proprietarului.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost contactată de un cetățean ucrainean, care îi propusese să conducă autoturismul până în Ucraina în schimbul unei sume de bani şi nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare este falsificat și nici de faptul că autoturismul condus este o „clonă”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, uz de fals și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Autoturismul în valoare de aproximativ 117.000  de lei (25.000 de euro) a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri