FOTO VIDEO. Klaus Iohannis, în mijlocul mulţimii, după slujba de la Catedrala Ortodoxă

Data publicării:
iohannis 1 1


ACTUALIZARE 11.50. Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a spus, în predica pe care ţinut-o la catedrala din Sibiu, că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă.

După predică, în jurul orei 11.45, Iohannis a ieşit din catedrală însoţit de IPS Laurenţiu Streza, cei doi făcând două fotografii pe scările lăcaşului de cult.

Ulterior, preşedintele a dat mâna cu mai multe persoane aflate în curtea lăcaşului de cult şi le-a urat românilor „La mulţi ani!” şi „un an 2015binecuvântat”.

Apoi, Iohannis a intrat împreună cu Laurenţiu Streza în reşedinţa mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la ieşire preşedintele a salutat oamenii şi le-a spus din nou „La mulţi ani!”.

ACTUALIZARE 10.15. Imagini din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde preşedintele participă la liturghie.


ACTUALIZARE 10.00. Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. El a venit fără soţia sa, Carmen.

VIDEO Imagini de la sosirea preşedintelui

ACTUALIZARE 9.40. „La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, Laurențiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei.

Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 


Ultima dată când Klaus Iohannis a mers la o slujbă ţinută la Catedrala Ortodoxă a fost în 2011, cu prilejul canonizării mitropolitului Andrei Şaguna.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, este primul înalt ierarh ortodox de la care fostul edil al Sibiului a cerut binecuvântarea atunci când a decis să candideze la Preşedinția României, chiar dacă este de confesiune luterană.

Lăcaşul de cult, ridicat la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, este un simbol pentru Mitropolia Ardealului.

Apropierea de biserică a familiei Iohannis este recunoscută. Prima doamnă a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu preşedintele aflat în faţa unei icoane, sub care a scris "Biserica, locul unde toată lumea îşi poate găsi liniştea sufletească!". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri