FOTOGALERIE. Exerciții de amploare, la Galați și Arad, ale militarilor români și americani

Data publicării:
Exerci iul rom no-american DRAGOON CROSSING ROM NIA 2015 2
Exerci iul rom no-american DRAGOON CROSSING ROM NIA 2015 8
Exerci iul rom no-american DRAGOON CROSSING ROM NIA 2015 8

Scenariul exerciţiului "Dragoon Crossing" din judeţul Arad a prevăzut cucerirea poziţiilor inamice pe malul unui râu. Militarii români şi americani au luat cu asalt zona la bordul unor bărci şi cu suportul blindatelor capabile să treacă prin apă.

În paralel, geniştii români aveau misiunea de a construi un pod provizoriu din pontoane peste râul Mureş în doar o jumătate de oră.

„Absolut toate exerciţiile care sunt planificate a se executa în comun cu partenerii noştrii sunt utile. Ne-am completat antrenamentele, ne-am completat pregătirea”, a spus general de brigadă Dorin Ioniţă.

„Trebuie să lucrăm coerent împreună, eficient şi eficace. Singurul mod prin care putem atinge aceste obiective este să ne antrenăm împreună”, a spus locotenent-colonel Jonathan Due.

În timp ce trupele şi tehnica de luptă traversau Mureşul, artileria antiaeriană trăgea salve pentru a descuraja sau anihila eventuale atacuri aeriene.

„Inginerii români au construit cel mai bun pod pe care l-am văzut şi cu o capacitate de răspuns pe care nu am mai întâlnit-o până acum”, a declarat generalul Ben Hodges.

„Este o formă de răspuns a NATO la ceea ce se întâmplă pe flancul estic NATO şi al Uniunii Europene”, a precizat Mircea Duşa, minstrul Apărării Naţionale.

În paralel, la 700 de kilometri distanţă, peste 2100 de militari români şi americani se antrenau în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi. La exerciţiul numit "JUSTICE SWORD" au fost folosite în premieră pentru ţara noastră tancuri Abrams, maşini de luptă Bradley şi tunuri autopropulsate Paladin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri