Furt: Într-un cimitir din Timişoara, mormintele nu mai au litere şi cifre

Data publicării:
cimitir

Cele mai multe furturi din cimitirul Rusu Șirianu din Timişoara au avut loc în ultimele săptămâni. Literele, cifrele și ramele din bronz au fost smulse de pe pietrele funerare. Puține locuri de veci au scăpat de hoţi, iar oamenii vin zilnic să supravegheze zona.

Aseară am stat aici până la șapte și copilul a stat până s-a întunecat în mașină afară. În fiecare zi eu sunt paznic în cimitir să nu îmi fure”, spune Maria Scurtulescu, păgubită.

Zeci de morminte au rămas doar cu urmele literelor și cifrelor, iar pe unele cruci nici nu se distinge numele decedatului. Oamenii sunt furioşi şi vor să fie despăgubiţi.

În data de 6 (septembrie, n.r.) am venit la cimitir, nu am mai avut numele. În data de 5 (septembrie, n.r.), la ora trei și jumătate am plecat din cimitir și erau literele, era totul”, spune şi Doina Megyes, păgubită.

„Au dispărut cifrele de pe crucea tatălui, de pe mormânt și am venit să constatăm”, spune o localnică.

„Literele acestea nu sunt ieftine. Sunt scumpe. Cel puțin șapte, opt euro litera”, spune o altă femeie.

Reprezentanții primăriei Timişoara spun că cimitirul este concesionat unei firme din oraş.

„Evident că răspunde firma care are în administrație cimitirul și va trebui să răspundă pentru că are obligația să păzească un asemenea loc cu sfințenie”, a declarat Nicolae Robu, primarul din Timișoara.

„Un mormânt nu poți să îl păzești. Să stai în dreptul unui mormânt. La cei care li s-au furat se vor trimite adrese să se prezinte la noi la cimitir și se va remedia situația. Se vor pune litere, dar se va recomanda să nu se mai pună de bronz. Mai bine să fie sculptate”, a spus Adrian Costan, administratorul cimitirului Rusu Șirianu.

Păgubiții au făcut și două plângeri la poliție, iar oamenii legii încearcă acum să dea de urma suspecţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri