Gabriela Firea: Ultima toaletare a copacilor din Cişmigiu a fost în noiembrie 2015

Data publicării:
IMG-20160619-WA0049

Firea spune, într-un comunicat de presă transmis luni, că incidentul din Parcul Cişmigiu nu s-ar fi produs dacă arborii ar fi fost curăţaţi la timp, iar această sarcină revine angajaţilor Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti (ALPAB), instituţie aflată în administraţia Consiliului General al Capitalei.

Cu toate acestea, ultima toaletare a copacilor din Parcul Cişmigiu a fost în noiembrie 2015, afirmă Gabriela Firea.

"Prin intermediul unui comunicat, ALPAB precizează faptul că nu a avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în acelaşi perimetru, în primavara anului 2016. Asta, în condiţiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 de lei. Ca primar general al Capitalei voi solicita Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene aflate în administrarea Municipalităţii. De asemenea, voi lua legătura cu toţi primarii de sector pentru demararea unei acţiuni la nivelul întregului oraş, astfel încât toate spaţiile verzi să fie curăţate pentru ca astfel de evenimente neplăcute să fie evitate", mai susţine primarul ales al Capitalei.

Cinci copii cu vârste între trei şi şase ani şi două femei care erau la un loc de joacă din Parcul Cişmigiu au fost răniţi, duminică, după ce o creangă dintr-un copac a căzut, victimele primind îngrijiri de la echipajele SMURD ajunse la faţa locului.

O femeie şi copilul acesteia au fost transportaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” pentru investigaţii suplimentare, copilul acuzând şi dureri de cap. Cealaltă femeie a refuzat să meargă la spital cu copiii, aceştia fiind răniţi uşor, având doar julituri şi zgârieturi.

Pompierii au tăiat cu drujbe creanga ruptă şi au intervenit pentru îndepărtarea acesteia de la locul de joacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri