Galați. Blocul afectat de explozie, evacuat

Data actualizării: Data publicării:
bloc galati

160 de familii din Galaţi au rămas fără locuinţe în urma exploziei de sâmbătă seară, care a ucis un copil şi a rănit grav doi adulţi. Întreaga clădire a fost evacuată după ce specialiştii în construcţii au ajuns la concluzia că imobilul este nesigur şi se poate prăbuşi. Oamenii speră acum ca primăria să le găsească alte locuinţe.

Pompierii şi-au riscat viaţa atunci când au intrat în blocul din Galaţi zguduit aseară de o explozie puternică. Imobilul nu este racordat la reţeaua de gaze. Toţi locatarii aveau, în locuinţe, butElii. Primii pompieri ajunşi acolo au evacuat răniţii şi butEliile, de teamă ca nu cumva să aibă loc şi alte deflagraţii.

Astăzi, după ce au studiat mai atent structura de rezistenţă a imobilului, autorităţile au decis să evacueze tot blocul.

În urma expertizelor de la Inspectorul de Stat în Construcții s-a hotărât că nimeni nu trebuie să-și asume niciun risc. Structura de rezistență, în ceea ce privește etajele superioare, este afectată și se dorește evacuarea oamenilor din întregul imobil.

31 de garsoniere au fost afectate.

Explozia a fost cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaz de la o butelie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri