Galerie foto. O locomotivă a luat foc, în mers, lângă Buzău

Data publicării:
Locomotiva n flacari 1 050816 1
locomotiva flacari 2
locomotiva flacari 2

Actualizare 22.00. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, incendiul a fost stins în jurul orei 20.45, iar cauza izbucnirii focului a fost ”un efect termic la un compresor de aer de la instalaţia de frânare a locomotivei”.

În total, la faţa locului au intervenit 35 de pompieri din Buzău şi Râmnicu Sărat cu şapte autospeciale.

Conform pompierilor, accesul la locul incendiului a fost dificil, în condiţiile în care trenul se afla în câmp.

În zonă urmează să fie adusă o locomotivă diesel care să tracteze locomotiva şi vagonul afectate de incendiu, pentru a fi eliberată linia ferată.


Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, a declarat pentru Digi24 că în zonă este circulaţia este întreruptă, focul nefiind încă lichidat.

Incendiul a izbucnit la 17.30. „Angajaţii CFR au identificat problema, au oprit trenul, s-au organizat la faţa locului, pasagerii au fost coborâţi şi au fost urcaţi în alt tren. Până la remedierea circulaţiei traficul feroviar este oprit. S-a creat o comisie pentru a stabili cauzele izbucnirii acestui incendiu”, a spus Alina Predescu.

Potrivit acesteia, cei 50 de călători au fost preluaţi de alt tren şi transportaţi în siguranţă către destinaţie – Buzău.

Stire în curs de actualizare 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri