GALERIE FOTO. Trei cai au fost salvați de pompieri dintr-un lac de steril

Data actualizării: Data publicării:
icon cai

Trei cai au fost salvați de la moarte după ce au căzut accidental într-un lac de steril situat în apropierea orașului Vulcan, din Valea Jiului, riscând să se înece în nămolul adânc depozitat acolo, a informat joi Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Hunedoara.

cai salvati (1)
cai salvati (1)

„Caii riscau să se înece în nămolul adânc, însă deplasarea de urgență la locul indicat și realizarea rapidă a unui dispozitiv de salvare au dus la salvarea cabalinelor. Un pompier și îngrijitorul animalelor au înaintat prin nămolul instabil, fiind asigurați de pompierii de pe mal cu o coardă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, potrivit Agerpres.

Acțiunea de salvare a fost dificilă pentru că animalele au rămas blocate la câțiva metri de malul lacului de steril și se afundaseră în nămol.

Salvatorii au prins fiecare cal cu ajutorul unor furtune și i-au scos din mâl folosindu-se doar de forța brațelor, deoarece terenul instabil și extrem de accidentat nu a permis apropierea de mal a unei autospeciale. 

Caii aparțin unei organizații neguvernamentale din Vulcan care are un parc de călărie. Animalele sunt folosite la ședințe de hipoterapie pentru copiii cu sindrom Down sau alte afecțiuni.

Lacul de steril aparține Preparației Coroiești, nămolul depozitat acolo fiind rezultatul operațiunilor de prelucrare și spălare a cărbunelui extras din minele Văii Jiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri