GALERIE FOTO VIDEO. Diaspora: România nu se repară doar cu niște demisii

Data publicării:
protest dublin - roxana todea 1

„Afară, afară cu mafia din ţară! Afară, afară, cu mafia din ţară!”

Acesta a fost mesajul transmis de cele câteva zeci de români adunaţi în faţa reprezentanţei diplomatice a României la Madrid. Cu bannere şi cu pancarte, oamenii şi-au spus nemulţumirile, dar au avut şi cuvinte de speranţă pentru ceea ce se întâmplă în ţară.

- Eu sunt bucuroasă că România s-a trezit. Sper să continue cu protestele şi sper să se ajungă la o soluţie pentru că nu se mai poate.

- Ce v-aţi aştepta să se întâmple în România în perioada următoare?

- Ca românii să fie ascultaţi - asta îmi doresc - şi să se vină cu soluţii reale nu cu soluţii pentru politicieni pentru că pe politicieni nu-i interesează de români şi de soarta românilor.

Şi la Paris, zeci de români au fluturat tricolorul şi le-au trimis cuvinte de încurajare celor de acasă.

- Diaspora poate doar să-i motiveze pe românii din ţară ca să iasă în faţa guvernului. Atât. Noi nu putem altceva decât să simţim împreună cu ei, să vadă acest lucru pentru că suntem o Românie unită, pentru că încă suntem o Românie unită.

„Românii din Paris au continuat protestele şi o săptămână după tragedia care a avut loc în clubul Colectiv şi mai virulenţi parcă. Aceştia au venit din nou înarmaţi cu pancarte, cu steaguri şi au susţinut că nu se lasă impresionaţi de întâlnirea care a avut loc între societatea civilă şi preşedintele Klaus Iohannis. Ei vor o schimbare adevărată, o ţară nouă în care să se întoarcă fericiţi”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa.

De cealaltă parte a canalului Mânecii, la Londra, alte sute de români au demonstrat în faţa Consulatului României şi a Institutului Cultural Român din capitala britanică.

Zeci de români s-au adunat şi în faţa reprezentanţei diplomatice a României la Berlin. Oamenii au aprins lumânări în faţa ambasadei, în memoria celor care au murit în urmă cu o săptămână şi s-au rugat pentru vindecarea celor răniţi.

Aceeaşi mobilizare şi la Torino. Aproape şase sute de români s-au adunat în faţa consulatului din oraşul italian.

Manifestanţii au aprins lumânări în memoria celor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv şi s-au rugat pentru cei care se zbat acum între viaţă şi moarte. Pentru politicieni, mesajul lor a fost unul simplu: vor reformarea clasei politice actuale pe care o consideră vinovată pentru faptul că au fost nevoiţi să caute o viaţă mai bună departe de ţară. 

„Vă scriu pentru a va informa că diaspora se mobilizează în spirit de solidaritate cu cei de acasă. În această seară, începând cu orele 18:30, ne-am adunat în fața clădirii Ambasadei din Regatul Norvegiei (Oslo) drept urmare a incendiului din clubul Colectiv. În același timp, ne-am manifestat revolta față de corupție și clasa politică română. Funcționarii Ambasadei ne-au ignorat complet, apelând la poliția locală pentru a se asigura că nu staționăm pe partea pietonală aparținând Ambasadei. Au fost prezente peste 100 de persoane”, ne-a scris Mălina Bulai, care ne-a trimis și câteva fotografii. 

Au fost numai câteva exemple de orașe în care românii au arătat că sunt conectați cu evenimente din țară. În realitate, pretutindeni unde există o comunitate de români a existat și un semn de solidaritate. Vă invităm să urmăriți o galerie foto cu imagini transmise de telespectatorii Digi24 din diaspora.

protest madrid-1
protest madrid-1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...