Garda de Coastă pregăteşte în Vama Veche un spaţiu pentru trierea şi identificarea eventualilor migranţi

Data publicării:
vama veche

 

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, a declarat, miercuri, corespondentului News.ro că, în prezent, se fac lucrări de întreţinere şi igienizare la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche.

“În această săptămână, la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche, situat în localitatea Vama Veche, ce aparţine comunei Limanu, din judeţul Constanta, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, se efectuează lucrări de întreţinere şi igienizare ale spaţiului şi construcţiilor adiacente”, a afirmat Marius Niculescu.

El a precizat că acest spaţiu va fi folosit pentru trierea, amprentarea şi identificarea eventualilor migranţi.

“Acest spaţiu, ca orice alt sediu al Poliţiei Române de Frontieră, poate fi folosit şi pentru activităţile specifice ce sunt derulate de instituţia noastră în cazul depistării unui grup de imigranţi (trierea, identificarea, amprentarea migranţilor)”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

El a afirmat că nu există informaţii referitoare la un anumit grup de migranţi.

“Nu există informaţii despre vreun eventual grup de migranţi. Ne pregătim pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG 53 din 2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a unui aflux de migranţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri