Giurgiu | Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit. Pasagerul a murit

Data publicării:
elicopter smurd 112-2

 

ACTUALIZARE 18.55. Pasagerul, un cetățean rus, a murit în urma accidentului.

ACTUALIZARE 18.14. Pilotul paramotorului prăbuşit într-un lac din Parcul Comana din judeţul Giurgiu este şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru, care are la activ peste 5.000 de ore de zbor.

La locul accidentului au intervenit pompierii de la detaşamentul Girugiu cu o barcă, cei de la Călugăreni cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Cei doi bărbaţi au fost scoşi din apă, iar unul dintre ei, rănit mai grav, este stabilizat la faţa locului, urmând să fie preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital din Bucureşti.

Cel de-al doilea rănit a primit îngrijiri la faţa locului, fiind ulterior preluat de o ambulanţă.

Pilotul paramotorului este şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru. El este şi instructor şi are la activ peste 5.000 de ore de zbor.

”Este elicopetrul SMURD acolo deja, acordă asistenţă de urgenţă. S-a comunicat că ar fi două victime, une este în stop cardiac şi se fac manevre pentru resuscitare”, a spus pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit martorilor, aripa paramotorului s-a răsucit în jurul comenzilor aparatului de zbor care nu a mai avut portanţă şi a căzut de la o altitudine de aproximativ 300 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri