Grav accident de circulaţie în Călăraşi: 21 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
masina accident calarasi

Un accident rutier grav a avut loc, luni noaptea, în judeţul Călăraşi. 21 de persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un autoturism. Două persoane sunt în stare gravă.

accident Voineasa Olt 3 131216

ACTUALIZARE: Bilanțul victimelor rănite în accidentul din Călărași a crescut de la 15 persoane la 21. Dintre aceștia, 14 răniți au fost transportaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Municipal, Sf. Pantelimon şi 1Bagadasar Arseni” din Bucureşti, trei au fost duse cu ambulanţele la Spitalul Olteniţa, iar alte patru persoane care au avut traumatisme uşoare au plecat acasă, neavând nevoie de internare, potrivit News.ro.

Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism a vrut să depăşească un microbuz şi, pentru că nu a păstrat o distanţă suficientă, l-a acroşat, ambele autovehicule răsturnându-se.


 

Timp de trei ore nu s-a circulat pe Drumul Naţional 4, în apropiere de Olteniţa. Poliţiştii spun că accidentul a fost provocat de un tânăr care a încercat să depăşească microbuzul, dar nu s-a asigurat. Șoferul și-a dat seama prea târziu de manevra riscantă, iar atunci când a vrut să revină pe sensul său de mers a acroşat mirobuzul plin cu pasageri.

„La nivelul judeţului Călăraşi a fost activat planul roşu. La faţa locului s-au deplasat forţe impresionate pentru acordarea primului ajutor”, a declarat azi-noapte purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Zeci de oameni au ajuns la spital, doi dintre ei sunt în stare gravă.

„Au fost implicate 22 de persoane. Sunt 15 victime care au primit ajutor şi care au fost evaluate. Dintre cele 15, patru sunt transportate la spitale din Bucureşti, trei la Bagdasar Arseni şi unul la Municipal”, a spus prefectul județului Călărași, George Iacob.

Pompierii s-au chinuit câteva zeci de minute pentru a-l scoate pe şoferul atutorismului din maşina grav avariată.

„Conducătorul auto era cel mai grav şi care era încarcerat, într-o stare deosebită. Nu am avut decese. Au fost mobilizate cinci ambulaţe SMURD, două ambulanţe de victime multiple, ambulanţele de la SAJ, am primit şi un ajutor de la SBIF”, a precizat medicul-șef de la UPU-SMURD Călărași, Viorica Gheorghiță.

Persoanele rănite uşor au primit îngrijiri medicale la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Olteniţa. Accidentul de pe Drumul Naţional 4 nu este singurul de acest gen. În urmă cu trei săptămâni, o depăşire neregulamentară făcută de un şofer a ucis doi pasageri ai unui microbuz. Alţi 15 oameni au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri