Gravidă rănită de ambulanță. Șoferul era beat

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

O femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani, din judeţul Galaţi, a fost rănită şi a transportată luni, la spital, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de o ambulanţă al cărei şofer, un bărbat, de 55 de ani, care consumase alcool, nu i-a acordat prioritate, în acest caz, poliţiştii întocmind un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accidentul a avut loc la intersecţia străzii Traian cu strada Radu Negru, din municipiul Galaţi, după ce şoferul ambulanţei, un bărbat de 55 ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului de stop şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 23 ani, din localitatea Chiraftei, potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi.

În urma impactului, femeia însărcinată a fost rănită, fiind transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultat pozitiv fiind înregistat doar în cazul şoferului ambulanţei, care a prezentat o alcoolemie de 0.22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Ambulanţa venea de la Tecuci şi asigura transportul dializaţilor. Este vorba despre o neacordare de prioritate. Femeia însărcinată a fost preluată de o ambulanţă, alta decât cea implicată în accident, şi transportată la spital, prezentând contuzii toracice şi abdominale şi sperăm să nu fie ceva grav. Oricum, am demarat o anchetă internă şi dacă va fi găsit vinovat, şoferului ambulanţei i se va desface contractul de muncă", a declarat şeful Servciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi au precizat că femeia rănită este stabilă în momentul de faţă, însă va rămâne internată în spital, având în vedere că este însărcinată în 34 de săptămâni.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri