Gripa porcină africană blochează carnea proaspătă şi laptele la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina. Focarele, prezente în Lituania, Polonia şi Rusia

Data publicării:
granita

Cetăţenii care vin din Ucraina şi Republica Moldova nu mai au voie să aducă în România carne proaspătă şi lapte. Măsura a fost luată pentru a preveni apariţia virusului gripei porcine africane şi pe teritoriul ţării noastre. Focare există în Lituania, Polonia şi Rusia, dar există un risc crescut şi în Ucraina.


Carnea şi laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse de origine animală în judeţele cu risc - Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Inspectorii au în atenţie şi fondurile de vânătoare, dat fiind faptul că pesta porcină africană se transmite şi la porcii mistreţi. Toate animalele suspecte vor fi ucise, iar leşurile descoperite în pădurile din judeţul Suceava vor fi trimise pentru verificare la laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare.

România nu s-a confruntat niciodată cu virusul pestei porcine africane, care poate duce la o mortalitate de 100% în rândul animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri