„Gropzilla” mai înghite 3 milioane de lei, bani publici

Data actualizării: Data publicării:
gropzilla

După şase ani de la apariţie, o groapă de pe Faleza Dunării din Galati continuă să înghită bani publici. Foştii edili nu au reuşit să rezolve problema asfaltului care se surpă şi s-au mulţumit doar să astupe hăul cu nisip. Noua administraţie dă acum trei milioane de lei ca să consolideze terenul, dar lucrările vor începe, în cel fericit caz, abia vara viitoare.

„Totul se înclină. Mai ales încep şi ploile acum.... infiltraţii....Vine de acum primăvara, iarna, bănuiesc că numai decopertează nimeni şi la primăvară facem din nou câteva studii de fezabilitate şi aşa banii se duc”, spune un localnic.

Cel mai cunoscut loc de promenadă de la Galaţi se transformă lent într-un loc de evitat din cauza unei gropi care a apărut în asfalt acum şase ani şi care dă şi astăzi bătăi de cap autorităţilor. Din cauza cauza infiltrațiilor şi a pânzei freatice, în jurul gropii acoperite cu nisip au apărut multe fisuri.

Gropzilla - aşa cum au botezat-o gălăţenii - a înghiţit deja milioane de lei iar acum noua administraţie vrea să aloce alte 3 milioane de lei”, relatează Ionuţ Negru, reporter Digi24.

„Până la sfârşitul anului acesta se va realiza doar partea de proiectare, urmând ca până la sfârşitul primăverii, începutul verii să rezolvăm odată pentru totdeauna aceasta problemă. Eu mă rog pentru a nu ne transforma încet, încet într-un Caracal moldovenesc”, declară Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Desele surpări de pe Faleza Dunării apar şi din cauză că aceasta a fost construită prin umplutură de pământ amestecat cu moloz, foarte sensibil la umezeală.

„Ar trebui ca ăia care au mâncat banii până acum să explice de ce e a N-a oară groapa asta şi după aia să o repare odată cu ce recuperează de la ăia”, spune un localnic.

Potrivit unui studiu făcut anul trecut de experţii Primăriei de la Galaţi, consolidarea falezei ar costa peste 100 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri