Guvernul va începe să lucreze în august la legea bugetului pe 2016, pentru a o prezenta FMI şi CE

Data publicării:
sedinta de guvern 2015 ponta - gov 2

Foto: gov.ro

Noi începem deja, după ce terminăm rectificarea de buget, în august începem proiectul legii de buget pe 2016. Categoric, dacă în octombrie trebuie să fie gata, el trebuie să fie discutat cu partenerii internaţionali, deci în modul în care octombrie va fi trimis spre Parlament (...) Noi le-am spus (instituţiilor financiare internaţionale – n.red.) că suntem deschişi să discutăm, aici la Bucureşti sau la Bruxelles, nu contează, îi vom invita la discuţii. Este nevoie ca modul în care noi creionăm bugetul să fie confirmat şi de partenerii internaţionali”, a afirmat Teodorovici marţi, după o întâlnire cu comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu.

Întrebat dacă reprezentanţii FMI mai vin la Bucureşti până la încheierea acordului în septembrie, ministrul a afirmat că nu poate spune el acest lucru, întrucât este decizia FMI.

Pe 14 iulie va fi Ecofin, întâlnirea miniştrilor de finanţe, vom vedea atunci care este decizia Comisiei Europene şi după aceea vom aştepta şi decizia Fondului Monetar. Logic este să închei ceea ce ai în bune condiţii pentru a putea discuta despre alt acord”, a precizat Teodorovici, fiind întrebat dacă România mai poate solicita un nou acord cu FMI în condiţiile în care acesta nu se încheie cu succes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri