Horia Roman Patapievici, decorat de Traian Băsescu

Data publicării:
decorati cotroceni

Între personalitățile decorate de şeful statului se numără de asemenea scriitorul Gabriel Liiceanu, criticul literar Dan C. Mihăilescu, regizorul Călin Peter Netzer, Adina Renţea, directorul Muzeului Naţional Cotroceni, criticul muzical Dumitru Avachian și Teodora Stanciu, realizator RRA.

„Evenimentul de astăzi este un semn de recunoștință, nu neapărat a președintelui, mulți confundă un moment de decorare cu momentul când președintele oferă ceva. Președintele doar recunoaște merite și nu o face în numele lui, ci în numele națiunii pe care oamenii decorați o servesc. Astăzi avem oameni care au făcut ca pentru cititorii români marile opere ale lumii să nu rămână străine, oameni care generează idei filosofice, idei de valoare idei pe care prea puțini suntem pregătiți să le punem în aplicare sau să le valorificăm”, a spus Traian Băsescu.

Avem tot aici reprezentanții unei instituții care pentru mine a devenit o mândrie - slavă Domnului că această mândrie a acoperit perioada 2005-2012 . A fost o performanță, și si ma refer nu numai la Horia Roman Patapievici, dar la toată echipa din care a făcut parte și domnul Mihăieș, toată echipa de la ICR care a făcut ca Institutul Cultural Român să fie un egal al Institutului Cervantes sau al altor extrem de importante instituții culturale”, a mai spus președintele.

Horia Roman Patapievici a fost decorat de președinte în 2008, dar decorația a fost înmânată astăzi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri