IGSU: Peste 1.700 de pompieri, mobilizați din cauza viscolului 

Data publicării:
12514055 1017852844943847 8220947807713760588 o 1

Foto: Facebook.com/IGSU

Astfel, IGSU precizează că a oferit sprijin în peste 135 de misiuni de intervenție medicală și de prim-ajutor efectuate în ultimele 24 de ore, iar în alte 160 de cazuri a intervenit pentru degajarea arborilor căzuți în urma viscolului. Au fost salvate peste 90 de persoane din 30 de autovehicule surprinse în trafic de viscol.

„În județele aflate sub incidența codului portocaliu au fost derulate mai multe misiuni de salvare a persoanelor surprinse în autoturisme, din cauza viscolului, acestea fiind gestionate în cel mai scurt timp. Intervențiile de salvare au durat între 20 și 30 de minute", precizează IGSU.

În județul Călărași, pompierii au degajat din zăpadă 16 autovehicule, printre care și un autocar în care se aflau 40 de persoane. Autocarul era blocat între localitățile Luica și Nana și a fost repus pe carosabil de către salvatori cu sprijinul lucrătorilor de la Secția Drumuri Naționale.

Peste 135 de misiuni de intervenție medicală și de prim-ajutor s-au efectuat în ultimele 24 de ore cu sprijinul...

Posted by I.G.S.U. - INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ on 17 Ianuarie 2016

De asemenea, în județul Buzău, angajații ISU au intervenit în cazul unei femei însărcinate.

„Cele două echipaje de pompieri formate dintr-o șenilată și o autospecială de transport personal și victime multiple au reușit să parcurgă drumul deosebit de dificil, în mai puțin de două ore, femeia fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată în siguranță la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat", arată comunicatul amintit.

IGSU menționează că de la intrarea în vigoare a avertizărilor meteo echipajele serviciilor de ambulanță au fost angrenate în peste 700 de misiuni, fiind transportate la spital peste 460 de persoane, cu diferite afecțiuni medicale.

„Menționăm în acest sens intervenția din satul Hulubești (jud. Giurgiu), în care o ambulanță care a preluat un sugar de 7 luni cu stare febrilă a rămas blocată în zăpadă. În sprijinul acestora, a fost trimisă în întâmpinare o altă ambulanță și un echipaj de deszăpezire. În mai puțin de o oră, copilul a fost preluat și transportat în condiții de siguranță la UPU Giurgiu", se mai arată în comunicatul instituției.

IGSU a mobilizat zece autospeciale și șenilate care acționează în cele șase județe aflate sub atenționare de la inspectoratele pentru situații de urgență care nu se află sub atenționări de fenomene meteo periculoase.

Citiți și: 

Codul portocaliu se restrânge. A2 și 16 drumuri naționale sunt închise. Zeci de trenuri au fost anulate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri