Imposibil de ajuns în Clisura Dunării. Reabilitarea drumului spre Orşova s-a oprit la intrarea în oraş

Data publicării:
Orsova 1

În 2011, Guvernul a decis ca o porţiune de 4 kilometri din Drumul Naţional 57 să treacă din administrarea Companiei Naţionale de Drumuri la Consiliul Local Orşova.

Astfel, reabilitarea drumului s-a oprit exact la intrarea în oraş, pentru că Primăria nu are 8 milioane de lei să repare şoseaua.

În cazul în care porţiunea de drum de la intrarea în Orşova nu va fi reabilitată există posibilitatea ca din această toamnă să nu se mai poată ajunge pe Clisura Dunării. Patru localităţi ar rămâne izolate iar cea mai importantă resursă economică a zonei, turismul, ar fi distrus.

Şi nu numai turismul ar avea de suferit.

„Mulţi lucrează în Orşova, nu mai au cum să ajungă la serviciu. Va rămâne fie să realizăm aprovizionarea pe Dunăre la aceste localităţi şi, bineînţeles, cu elicopterul”, spune Constantin Negulescu, viceprimarul din Orşova.

La fiecare ploaie, pământul de sub şosea o ia la vale.

Autorităţile locale spun că nu au bani pentru reabilitarea drumului. Aşa că singura soluţie ar fi ca şoseua să treacă din nou în administrarea Companiei Naţionale de Drumuri, aşa că au făcut deja demersuri. Aproape 1400 de oameni trăiesc în localităţile din zonă, iar daca drumul ar fi închis ar trebui să ocolescă aproape 200 de kilometri pentru a ajunge la Orşova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri